Aanbod kleinfruit

Bij Bloemen Robberechts kan je terecht voor een breed gamma aan kleinfruit. Hieronder vind je een lijst van ons aanbod in het hoogseizoen (mits deze niet uitverkocht is door grote populariteit)

Wil je zeker weten of een soort momenteel op voorraad is? Geef ons een belletje: 02 269 98 04. Wil je iets bestellen? Dat kan ook via dat nummer!

Aalbes

Abrikoos

Amandel

Appel

Appelbes

Blauwe honingbes

Braambes / framboos

Druif

Duindoorn

Gojibes

Hazelnoot

Kastanje

Kers

Kiwi

Kruisbes

Kweepeer

Mispel

Moerbei

Peer

Perzik /nectarine

Pruim

Sierappel

Vijg

Vlierbes

Walnoot

Aalbes:

Aalbessenstruiken groeien het beste in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Verwijder dode takken en snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen. Oogst de bessen wanneer ze rijp zijn en gebruik ze in taarten of sauzen. Mulch de grond rond de planten om het vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken.

Abrikoos:

Abrikozenbomen hebben veel zonlicht nodig om te groeien. De bodem moet goed doorlatend en vochtig zijn. Geef regelmatig water en bemest de boom een keer per jaar in het vroege voorjaar. Snoei in de winter om de boom te vormen en te bevorderen dat er meer fruit groeit. Oogst de abrikozen wanneer ze rijp zijn en geniet van hun zoete smaak. Controleer de boom regelmatig op tekenen van ziekte of plagen.

Amandel:

Amandelbomen hebben veel zonlicht nodig en groeien het beste in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en bemest de boom een keer per jaar in het vroege voorjaar. Snoei in de winter om de boom te vormen en de groei te bevorderen. Geniet van de prachtige roze bloei in het voorjaar. Verwijder de noten van de boom als ze rijp zijn en laat ze drogen voordat je ze consumeert.

Appel:

Appelbomen hebben veel zonlicht nodig en groeien het beste in goed doorlatende grond. Geef regelmatig water en bemest de boom een keer per jaar in het vroege voorjaar. Snoei de boom in de winter om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode takken en controleer regelmatig op ziekten en plagen. Oogst de appels wanneer ze rijp zijn en bewaar ze op een koele plaats.

Appelbes:

De appelbes is een winterharde struik die niet veel verzorging nodig heeft. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Snoei in het voorjaar om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Oogst de bessen wanneer ze rijp zijn en gebruik ze in taarten, jam of sauzen.

Blauwe honingbes:

Blauwe honingbesstruiken groeien het beste in lichtzure grond. Geef regelmatig water en bemest de struik in het voorjaar. Snoei in de winter om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Oogst de bessen wanneer ze rijp zijn en geniet van hun zoete smaak.

Bosbes:

Bosbessen groeien het beste in een goed doorlatende, zure grond en hebben veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Snoei de struiken in de winter om oud hout te verwijderen en de planten in goede vorm te houden.

Braam en framboos:

Bramen en frambozen hebben een vochtige, goed doorlatende grond nodig en doen het het beste in de volle zon. Zorg ervoor dat je de struiken in het voorjaar snoeit om oude takken te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Druif:

Druiven hebben veel zon nodig om te groeien en moeten worden geplant in een goed gedraineerde grond. Zorg ervoor dat de planten worden geleid langs een ondersteunend hek of gaas, en verwijder regelmatig oude takken om nieuwe groei te stimuleren.

Duindoorn:

Duindoorn groeit goed op droge, zanderige grond en heeft veel zon nodig om te groeien. Zorg ervoor dat de planten goed gedraineerd zijn en snoei de takken in de winter om de plant in goede vorm te houden.

Gojibes:

Gojibessen gedijen goed in een goed gedraineerde, vochtige grond en hebben veel zon nodig. Snoei de planten in het voorjaar om de groei te stimuleren en de plant in goede vorm te houden.

Hazelnoot:

Hazelnootstruiken groeien het beste in rijke, goed doorlatende grond en hebben veel zon nodig. Snoei de struiken in de winter om oude takken te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Kastanje:

Kastanjeboom gedijen goed in een goed gedraineerde, vochtige grond en hebben veel zon nodig. Snoei de boom in de winter om oud hout te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Kers:

Kersenbomen hebben veel zon nodig om te groeien en moeten worden geplant in een goed gedraineerde grond. Zorg ervoor dat de boom goed geleid wordt langs een ondersteunend hek of gaas, en verwijder regelmatig oude takken om nieuwe groei te stimuleren.

Kiwi:

Kiwi’s groeien het beste in een goed gedraineerde, vochtige grond en hebben veel zon nodig om te groeien. Snoei de plant in het voorjaar om oude takken te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Kruisbes:

Kruisbessen groeien het beste in een goed gedraineerde, vochtige grond en hebben veel zon nodig om te groeien. Snoei de struiken in het voorjaar om oude takken te verwijderen en nieuwe groei te stimuleren.

Kweepeer:

Kweepeer: Kweeperen groeien het beste op een zonnige plek met goed gedraineerde grond. Snoei de bomen in de winter om de groei te bevorderen en de vorm van de boom te behouden. Verwijder beschadigde of zieke takken om de gezondheid van de boom te bevorderen. Kweeperen hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes.

Mispel:

Mispelbomen doen het goed in de volle zon of lichte schaduw en groeien het beste in vruchtbare, goed gedraineerde grond. Snoei de boom om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder beschadigde of zieke takken en zorg ervoor dat de boom regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

Moerbei:

Moerbeibomen hebben volle zon nodig en groeien goed in vruchtbare, goed gedraineerde grond. Snoei de boom in de winter om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Geef de boom regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Peer:

Perenbomen groeien het beste in de volle zon en hebben goed gedraineerde grond nodig. Snoei de bomen in de winter om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder beschadigde of zieke takken en zorg ervoor dat de boom regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

Perzik/Nectarine:

Perzik- en nectarinebomen doen het goed in de volle zon en hebben goed gedraineerde grond nodig. Snoei de bomen in de winter om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder beschadigde of zieke takken en zorg ervoor dat de boom regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes.

Pruim:

Naast een zonnige plek met goed gedraineerde grond heeft de pruimenboom ook behoefte aan voldoende voedingsstoffen. Geef de boom in het voorjaar een dosis organische meststoffen om de groei en vruchtzetting te bevorderen. Daarnaast is het belangrijk om in de zomer regelmatig te snoeien om de boom in vorm te houden en voldoende licht en lucht in het bladerdek te laten doordringen.

Sierappel:

De sierappel is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes en plagen, maar wel gevoelig kan zijn voor vorstschade. Bescherm de boom tegen vorst met een laag mulch rond de stam en snoei in de late winter om beschadigde takken te verwijderen en de vorm te behouden. Verwijder daarnaast regelmatig oude en dode takken om de groei en vruchtzetting te bevorderen.

Vijg:

De vijgenboom kan gevoelig zijn voor vorst en heeft behoefte aan voldoende warmte en vocht. Bescherm de boom in de winter tegen vorst met een laag mulch rond de stam en geef in de zomer voldoende water om de vruchten sappig en zoet te houden. Daarnaast is het belangrijk om de boom in de winter te snoeien om de groei te bevorderen en het bladerdek open te houden voor voldoende licht.

Vlierbes:

De vlierbes is een sterke struik die weinig onderhoud nodig heeft, maar wel gevoelig kan zijn voor ziektes en plagen. Houd de struik gezond door regelmatig oude en zieke takken te verwijderen en de grond vochtig te houden. Snoei in de winter om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Oogst de bessen wanneer ze volledig rijp zijn om van de volle smaak te genieten.

Walnoot:

De walnootboom heeft behoefte aan diepe, goed gedraineerde grond en voldoende zonlicht om goed te groeien en vruchten te produceren. Geef de boom regelmatig water om de grond vochtig te houden en bemest in het voorjaar met organische meststoffen om de groei en vruchtzetting te bevorderen. Snoei in de winter om de vorm te behouden en voldoende licht en lucht in het bladerdek te laten doordringen. Let op: de noten kunnen een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen.