Tuinplanten Meise

Bij Bloemen Robberechts in Wolvertem (Meise) kan elke tuinliefhebber terecht voor een uitgebreid aanbod aan tuinplanten en toebehoren. Voor de beginner zijn ze er met professioneel advies om een snelle start te maken. Voor de doorwinterde tuinier bieden ze hulp bij ongebruikelijke problemen.

Het uitgebreid aanbod omvat diverse productgroepen. Voor elk ervan geldt dat ze persoonlijk elk van de producten uitkiezen. Dat resulteert in een kwalitatief sterk aanbod, dat regelmatig aangevuld wordt met tal van (nieuwe) soorten. Bovendien proberen ze dat steeds aan te bieden aan een correcte prijs. Je kan bij Bloemen Robberechts in Meise qua tuinplanten terecht voor:

Eénjarigen en perkplanten

Eenjarige planten zijn planten die je tuin, terras of balkon in de zomer opfleuren tot een kleurrijk geheel. Deze planten zijn niet winterhard: ze bloeien volop tijdens de zomermaanden maar ze zijn vanaf het voorjaar (maart) verkrijgbaar. Vanaf eind april-begin mei vind je hier ook alle vorstvrije perkplanten zoals surfinia, petunia, million bells,…bij Bloemen Robberechts.

Er bestaan wel honderden éénjarigen met hun verschillende variëteiten! Ze komen voor in alle maten, vormen en kleuren. Het is onmogelijk om geen eenjarige plant te vinden die bij jou past. Bij keuzestress helpen de medewerkers je natuurlijk graag kiezen. 

Heesters en struiken

Heesters zijn houtige planten die vanaf de bodem vertakken en winterhard zijn. Een bekende heester is bijvoorbeeld de hortensia. Ook de camelia is één van de populairste heesters die je bij hen vindt. Rhododendron, azalea’s,… Het aanbod is groot en attractief!

Terrasplanten

In de winter zorgen winterharde terrasplanten (bvb. helleborus) voor wat kleur. In de zomer bestaat er een groot aanbod aan terrasplanten, die vrolijk bloeien. Denk maar aan agapanthus, hortensia, fuchsia, mandevilla,…

Mediterrane planten

Van kleine tot grote olijfbomen, Agave, palmen Yucca, vijgenbomen, citrusboompjes… Bij Bloemen Robberechts kan je terecht voor mediterrane planten, alsook voor de bijpassende potten en meststoffen. Ze voorzien je bovendien graag van advies om ze te onderhouden. Geen overbodige luxe gezien het bij dit soort (grote) planten toch vaak over een investering voor vele jaren gaat!

Levering is mogelijk in overleg.

Fruitbomen en kleinfruit

In het voorjaar zijn rijkbloeiende fruitbomen een genot om te zien. In het najaar komen vruchten in de plaats van die bloesempracht. Bij Bloemen Robberechts kan je terecht voor fruitboompjes, maar ook voor kleinfruit zoals frambozen of allerlei soorten bessen. Vergeet ook hierbij als beginner niet om advies te vragen in verband met bestuiving en plaatsing voor het beste resultaat! 

Klimplanten

Klimplanten zijn op zich helemaal niet moeilijk te verzorgen. Als je de juiste plant op de juiste plek zet, is het een ideale manier om een lelijke muur of een hek te verbergen. Blauwe regen, clematis of kamperfoelie maken van de doorn in het oog net een plezier om naar te kijken. Klimop of Toscaanse Jasmijn blijven zelfs in de winter groen! 

Kruiden 

Vanaf het voorjaar kan je bij Bloemen Robberechts terecht voor tal van kruiden en zelfs een kruidenabonnement. Je vindt er de klassiekers zoals munt, rozemarijn en basilicum,… maar ook minder gebruikelijke of zelfs onbekende soorten. Dat maakt een wandeling door de kruidenafdeling tot een ware (culinaire) ontdekkingsreis. Vraag gerust naar advies indien je op onbekende soorten stuit. 

Rozen

Rozen bestaan in alle soorten en maten: van heesters tot stam-, struik-, en trosrozen! Ook hierin hebben ze bij Bloemen Robberechts een wisselend aanbod, dat wordt samengesteld met oog op kwaliteit. Neem gerust contact op of kom langs om het aanbod te ontdekken. 

Grassen

Siergrassen zijn een onderhoudsvriendelijk product: je hoeft ze eigenlijk alleen maar te snoeien bij de overgang van februari naar maart. Verder kan je er het hele jaar door van genieten. Als je kiest voor grassen, is het belangrijk je goed te informeren. Er bestaan namelijk heel wat soorten, waarvan enkelen je tuin zomaar kunnen overnemen. Kies dus steeds voor professioneel advies bij aankoop! 

Bodembedekkers

Op brakke grond, krijg je al snel te maken met onkruid. Om dit tegen te gaan, kan je kiezen voor bodembedekkers. Je ondersteunt er de biodiversiteit mee. En het is onderhoudsvriendelijk en leuk om naar te kijken! Bodembedekkers zoals maagdenpalm (vinca), klimop en geranium zijn een echte aanwinst voor je tuin. 

Groenteplantjes en zaadjes

Bij Bloemen Robberechts kan je terecht voor een breed gamma aan groenteplantjes: van de meest courante tot minder gebruikelijke soorten. Vooral wat tomaten betreft, is het een waar feest voor de tuinier. Ook voor allerlei zaadjes kan je bij hen terecht. Zowel voor groentes als voor kruiden. Het is de plek in Meise waar je terecht kan: zowel voor beginners in de moestuin als professionelen!

Vaste planten

Vaste planten zijn planten waarvan de wortels ondergronds de winter overleven. Er bestaan zowel winterharde vaste planten, die hun blad behouden, als planten die afsterven tijdens de herfst. Die zie je dan pas in het voorjaar weer terug. Er is een enorme variëteit aan vaste planten: van rudbeckia, echinacea (zonnehoedje), aubrieta en campanula tot coreopsis en geranium. 

Bij Bloemen Robberechts zijn de vaste planten ingedeeld per tafel, gebaseerd op bepaalde eigenschappen. Zo kan je de schaduwzoekers, vlinderlokkers, zonnekloppers,… allemaal op een verschillende tafel terugvinden. Zo kan je gemakkelijker de juiste keuze maken. 

Potgrond, meststoffen en toebehoren

Natuurlijk heb je voor tuinaanleg en -onderhoud meer nodig dan alleen planten. Bij Bloemen Robberechts vind je goede kwalitatieve potgrond van topmerken, meststoffen en heb je een volledige tuinapotheek ter beschikking. Een groot deel daarvan kan je bestellen in de webshop en in de regio aan huis laten leveren. 

(Grote) potten en plantenbakken voor op het terras, snoeischaren,… kan je ook allemaal bij Bloemen Robberechts terugvinden. Een overzicht van de beschikbare merken kan je hier raadplegen!

Tuinapotheek & plantenexpert

Onze collega Tijs beschikt over een fytolicentie en zal je met deskundig advies bijstaan bij al je tuinvragen en -problemen.