Heesters en struiken

Heesters zijn houtachtige planten die vanaf de bodem vertakken en vaak winterhard zijn. Ze kunnen variëren in grootte, van kleine struiken tot grote bomen, en worden vaak gebruikt als sierplanten in tuinen en landschappen. Ze hebben vaak aantrekkelijke bladeren en bloemen en kunnen een belangrijk onderdeel zijn van de tuinarchitectuur.

Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste heester voor jouw tuin, kun je altijd terecht bij het deskundige personeel van Bloemen Robberechts. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste plant en je voorzien van tips en advies over de verzorging ervan.

  • Een van de meest bekende heesters is de hortensia. Deze plant is populair vanwege de grote, bolvormige bloemen die in verschillende kleuren voorkomen, afhankelijk van de variëteit. Hortensia’s zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en gedijen goed in vochtige, goed doorlatende grond.
  • Een andere populaire heester is de camelia, die in het voorjaar bloeit met prachtige, grote bloemen in verschillende kleuren. Camelia’s zijn vaak winterhard en vereisen weinig onderhoud, en zijn daarom een ​​geweldige optie voor tuinders die op zoek zijn naar een mooie en gemakkelijk te verzorgen plant.
  • Rhododendron en azalea’s zijn ook geliefde heesters die je bij Bloemen Robberechts kunt vinden. Deze planten bloeien in het voorjaar met clusters van kleurrijke bloemen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. Ze zijn ook winterhard en kunnen in de juiste omstandigheden jarenlang meegaan.
  • Buxus (Buxus): Buxus is een veelgebruikte struik in tuinen vanwege de groenblijvende bladeren die het hele jaar door groen blijven en de strakke vormen die je ermee kunt creëren.
  • Lavendel (Lavandula): Lavendel is een populaire struik vanwege de geurige, paarse bloemen en het feit dat het een gemakkelijk te onderhouden plant is die weinig water nodig heeft.
  • Forsythia (Forsythia): Forsythia is een heester met felgele bloemen die in het voorjaar bloeien. Het is een van de eerste struiken die bloeit na de winter en wordt vaak gebruikt als accentplant in tuinen.
  • Naast deze populaire heesters biedt Bloemen Robberechts ook andere soorten aan, zoals de Japanse esdoorn, de vlinderstruik en de winterjasmijn.

Het aanbod is groot en attractief en er is voor elk wat wils. Ook is het steeds mogelijk bepaalde soorten te bestellen indien ze bij de kweker voorradig zijn. Ze komen dan enkele dagen later in onze winkel toe.

Geen idee waar te beginnen? Bij het kiezen van een heester is het belangrijk om rekening te houden met de groeiomstandigheden, zoals de hoeveelheid zonlicht en de kwaliteit van de bodem. Het is ook belangrijk om te weten hoe groot de plant kan worden en of deze geschikt is voor de beschikbare ruimte in jouw tuin.