Diensten

Bij Bloemen Robberechts staan we jullie graag bij met advies en dienstverlening. Wij bieden de volgende diensten aan:

  1. Advies bij beplanting
  2. Plantendokter
  3. Opvullen van plantenbakken en -potten
  4. Verplanten van kamerplanten
  5. Plantenonderhoud
  6. Levering aan huis
  7. Grafonderhoud

1. Advies bij beplanting

Een leeg plekje in de tuin? Een stuk grond dat je wil beplanten? Of een hoekje in huis waar wat groen mag komen? In onze winkel mag je altijd gratis en vrijblijvend langskomen voor advies in verband met alle beplantingen binnen- of buitenshuis. Onze expert gaat met jou op weg om de juiste match voor jouw huis/tuin te vinden.

Voor beplanting van grote stukken grond of heraanleg van de tuin, mag je ook altijd even bellen (02/269.98.04) of mailen (frank@bloemenrobberechts.be) zodat we zeker een plekje in onze agenda kunnen voorzien. In zo een geval nemen we graag onze tijd om je de juiste planten aan te wijzen.

Kost: ons advies is gratis, de planten en materialen die je aankoopt, zijn wel te betalen.

2. Plantendokter

Ook voor zieke of ongelukkige planten kan je bij ons in de winkel gratis terecht voor advies. Vergeet in dat geval niet om duidelijke foto’s mee te brengen voor onze experten. Je mag ook een blaadje meebrengen van je zieke stakker, maar vergeet dat niet het GOED te verpakken in doorzichtig materiaal zodat onze planten niet besmet met eventuele virusjes.

Wij stellen meestal een tweeledige oplossing voor:

  • Mensen worden gemakkelijker ziek als hun weerstand lager is. Bij planten is dat net zo: planten in minder goede omstandigheden, zijn vatbaar voor ziekte. We zullen dan ook tips geven om de levensomstandigheid van de plant te verbeteren.
  • We zullen een ecologisch verantwoord product of producten aanraden om de ziekte of plaag te bestrijden.

Indien je plant in het slechtste geval niet meer gered kan worden, zullen we vervangers aanraden.

Kost: ons advies en onze service zijn uiteraard gratis. De producten en materialen voor herstel zijn wel te betalen.

3. Opvullen van plantenbakken en -potten voor buiten

Niet iedereen kan of wil zijn plantenbakken zelf opvullen. Gelukkig bieden wij de optie dat voor je te doen: je brengt je bakken of potten binnen, geef je wensen aan en haalt ze op het afgesproken moment weer op.

Levering en plaatsing is ook een van de diensten die wij aanbieden indien de bakken te groot zijn om te vervoeren. Of we komen je bakken ter plaatse opvullen indien gewenst.

Kost: je betaalt voor de planten, de werktijd en de materialen die gebruikt worden.

4. Verplanten van grote kamerplanten

Als je zelf geen groene vingers hebt, is het mogelijk je kamerplanten door ons te laten verplanten en/of opbinden. In het geval van kleine kamerplanten, kan je ze hiervoor binnenbrengen. Grote kamerplanten verplanten we indien gewenst ter plaatse.

Kost: je betaalt voor de werktijd en het gebruikte materiaal.

5. Plantenonderhoud

Bij bedrijven kan je op regelmatige basis beroep doen op ons voor verzorging, onderhoud en vervanging van je kamerplanten. Ook verzorgen wij kamerplanten bij mensen thuis in de regio tijdens vakanties,…

Kost: hiervoor maken wij een offerte op maat. Contacteer ons gerust!

6. Levering aan huis

Boeketten, rouwwerk, potgrond & tuinmateriaal en geschenken kunnen aan huis (of op een adres naar keuze) in de regio geleverd worden: daarvoor verwijzen we je graag door naar onze webshop. Daar vind je ook de voorwaarden in verband met locatie & minimum bestelbedrag.

Heb je een grote plant of pot gekocht en wil je deze graag thuis geleverd en geplaatst? Dit kan! Afspraken en kosten worden samen bepaald bij aankoop. Dit hangt onder meer af van het aantal werkkrachten die nodig zijn, de afstand,…

7. Grafonderhoud

Bij Bloemen Robberechts hebben we niet alleen 40 jaar ervaring met rouwwerk. Ook grafonderhoud behoort al jaren tot ons takenpakket. We hebben hiertoe verschillende formules die je kan kiezen.