Terrasplanten

Bij Tuincentrum Bloemen Robberechts hebben we een uitgebreide selectie aan grote terrasplanten om je leefruimte buiten op te fleuren en te verfraaien. Of je nu op zoek bent naar winterharde planten of kleurrijke zomerbloeiers, wij hebben de perfecte plant voor jouw behoeften.

In de winter zijn winterharde terrasplanten, zoals de Helleborus, een uitstekende keuze om wat kleur te geven aan je buitenruimte. Deze planten hebben prachtige bloemen die variëren van wit en roze tot paars en rood, en sommige soorten bloeien zelfs in de sneeuw. Andere opties voor winterharde terrasplanten zijn de Skimmia japonica, de Viburnum tinus en de Euonymus fortunei, die allemaal kleur en textuur toevoegen aan je buitenruimte, zelfs in de koudste maanden.

Skimmia

In de zomer hebben we een breed scala aan kleurrijke terrasplanten die bloeien en jouw tuin tot leven brengen. Denk aan de Agapanthus, die een prachtige, blauwe bloem produceert, of de Hortensia, die een indrukwekkende bloemenpracht heeft in verschillende kleuren. Fuchsia’s en Mandevilla’s zijn ook geweldige opties om wat kleur toe te voegen aan je buitenruimte. Mandevilla’s hebben bijvoorbeeld grote, trompetvormige bloemen die er spectaculair uitzien op jouw terras of balkon.

Naast deze voorbeelden hebben we nog veel meer zomerse terrasplanten, zoals de Petunia, de Geranium en de Zinnia, die allemaal kleur en leven toevoegen aan je leefruimte buiten.

Bij Tuincentrum Bloemen Robberechts staan onze ervaren medewerkers altijd klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste planten en accessoires voor jouw buitenruimte. We hebben ook een breed scala aan plantenbakken en potten in verschillende maten, stijlen en materialen om jouw planten een comfortabel thuis te bieden. Of je nu op zoek bent naar een klassieke keramische pot of een moderne metalen plantenbak, bij Tuincentrum Bloemen Robberechts vind je wat je nodig hebt om jouw droomtuin te creëren.

Onze top-13 grote terrasplanten

Olijfboom (Olea europaea): Een mediterrane klassieker die goed gedijt in een pot op het terras. Houd de grond licht vochtig en zet de plant op een zonnige plek.

Citrusbomen (Citrus spp.): Limoen-, citroen- en sinaasappelbomen zijn geliefd om hun geurige bloemen en smakelijke vruchten. Houd de grond vochtig en geef regelmatig voeding.

Oleander (Nerium oleander): Een prachtige, bloeiende struik met geurende bloemen in verschillende kleuren. Oleanders zijn zonminnend en houden van goed doorlatende grond.

Agapanthus (Agapanthus spp.): Een elegante, bloeiende plant met lange, rechtopstaande stengels en blauwe of witte bloemen. Agapanthus gedijt in de volle zon en houdt van goed doorlatende grond.

Camellia (Camellia japonica): Een groenblijvende struik met grote, opvallende bloemen in de winter en vroege lente. Camellia’s houden van halfschaduw en zure grond.

Magnolia (Magnolia grandiflora): Een indrukwekkende, groenblijvende boom met grote, geurende bloemen. Magnolia’s hebben veel zon nodig en gedijen het best in vochtige, goed doorlatende grond.

Hibiscus (Hibiscus rosa-sinensis): Een kleurrijke, bloeiende struik met grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren. Hibiscus gedijt in de volle zon en houdt van regelmatig water geven en voeden.

Mandevilla (Mandevilla spp.): Een snelgroeiende, bloeiende klimplant met trechtervormige bloemen in roze, rood of wit. Mandevilla’s houden van veel zon en hebben regelmatig water nodig.

Bougainvillea (Bougainvillea spp.): Een spectaculaire klimplant met felgekleurde bloemen omgeven door opvallende bladeren. Bougainvillea’s gedijen in de volle zon en hebben goed doorlatende grond nodig.

Fuchsia (Fuchsia spp.): Een klassieke, bloeiende plant met hangende stengels en buisvormige bloemen in verschillende kleuren. Fuchsia’s gedijen in halfschaduw en hebben regelmatig water nodig.

Buxus (Buxus sempervirens) of alternatieven (vanwege buxusmot): Een winterharde struik met donkergroen, glanzend blad dat vaak in vormen gesnoeid wordt. Buxus gedijt in halfschaduw en heeft goed doorlatende grond nodig. Geef de planten regelmatig water en voeding in de lente en zomer.

Toverhazelaar (Hamamelis mollis): Een struik met geurende, gele bloemen die in de winter bloeien. Toverhazelaars gedijen in halfschaduw en hebben goed doorlatende grond nodig. Geef de planten regelmatig water en voeding in de lente en zomer.

Vijgenboom (Ficus carica): Een fruitboom met grote, sappige vruchten en decoratief gebladerte. Vijgenbomen gedijen in de volle zon en hebben goed doorlatende grond nodig. Geef de planten matig water en voeding in de lente en zomer.