Bloemen voor communie- of lentefeest

Een feest met fleur

Als je denkt aan de aankleding voor een communie- of lentefeest, kom je al snel bij bloemen terecht. Enkele fijne tafelstukjes zijn hierin een klassieke keuze. Maar de laatste jaren zijn ook kleine (wild)boeketjes op de tafel steeds meer in opgang: zowel droogbloemen als verse bloemen zijn hierbij een optie. Daarnaast zien we ook veel bloemenkransen, groendecoratie en bloemetjes voor in het haar verschijnen.

Inspiratie: zoveel moois met bloemen!

  • Tafeldecoraties

Maak je tafels compleet met prachtige bloemstukken. Kies bijvoorbeeld voor een mix van vrolijke voorjaarsbloemen zoals krokussen, ranonkels en anemonen. Of ga voor een klassieke look met witte bloemen zoals lelies en jasmijn.

Kleine vaasjes met bloemetjes op tafel als versiering: Voor een subtiele en toch elegante tafeldecoratie kun je kleine vaasjes met bloemen gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor enkele stengels van ranonkels, freesia’s of hyacinten. Of plaats kleine boeketjes in verschillende kleuren en maten op de tafels. Deze kleine vaasjes kunnen ook als bedankje meegegeven worden aan je gasten aan het einde van het feest.

  • Decoratieve muur

Creëer een spectaculaire achtergrond voor je foto’s met een wand van bloemen. Bijvoorbeeld met bloeiende klimplanten zoals kamperfoelie, clematis of blauweregen. Of kies voor een mix van kleurrijke bloemen zoals zonnebloemen en dahlia’s.

  • Bloemstukken voor de kerk/ceremonie

Maak de kerk extra feestelijk met bloemstukken in verschillende kleuren en maten. Bijvoorbeeld met witte en roze rozen, pioenrozen of hortensia’s.

  • Bedankjes voor de gasten

Ook aan leuke feestjes komt een einde: om je gasten een blijvende herinnering mee te geven, kan je kiezen voor een aandenken. Tegenwoordig kiezen we vaak voor een droogbloemetje in een buisje of klein vaasje. Of een leuk plantje in een hip potje met een sticker of prikker. Naarmate je kind opgroeit, wordt ook het plantje steeds groter. Een aandenken vol betekenis!

Een klein boeketje (droog)bloemen als bedanking voor de gasten: Geef je gasten een klein boeketje bloemen mee als bedankje voor hun aanwezigheid op het lentefeest of communiefeest. Dit hoeft niet groot te zijn, maar het gebaar zal zeker gewaardeerd worden. Kies bijvoorbeeld voor een eenvoudig boeketje met bloemen zoals anjers, tulpen of zonnebloemen, afgewerkt met een mooie strik of lint.

  • Bloemenkransen

Een bloemenkrans in het haar van een communicant of kindje dat haar lentefeest viert, is een prachtige manier om hun speciale dag te vieren. Het toevoegen van bloemen aan een haarstukje kan een speelse en kleurrijke touch geven aan de outfit van het kind. Bij het kiezen van bloemen voor een bloemenkrans is het belangrijk om rekening te houden met de persoonlijke stijl en smaak van het kind. Denk bijvoorbeeld aan lichte en frisse bloemen zoals kamille, madeliefjes, rozen of lavendel. Een bloemenkrans kan gedragen worden als een prachtige hoofdband of als een accent aan de achterkant van het kapsel. Een mooie en natuurlijke keuze om de dag van het lentefeest of de communie nog specialer te maken!

Bij Bloemen Robberechts in Meise kan je terecht voor al je bloemendecoraties, maar ook voor andere decoratieve items zoals vaasjes en bloempotjes, linten, tafeldecoratie,… Het is een one-stop-shop voor al je feestelijk decoratiemateriaal.

Geschenkjes en kaartjes

Op zoek naar een leuke kaart ter gelegenheid van communie- of lentefeest? Of een mooi geschenk voor het feestvarken en/of de trotse ouders? Een boeketje bloemen doet altijd plezier en zorgt voor een feest vol fleur!

Vragen? Neem gerust contact met ons op: telefonisch via 02/269.98.04 of via frank@bloemenrobberechts.be. Of kom eens langs om de mogelijkheden te bekijken.