Meer bloemen op je oleander

Hoe krijg je meer bloemen op je oleander? Tips van een expert! Oleanders zijn prachtige, kleurrijke toevoegingen aan elke tuin. Hun weelderige bloei en mediterrane uitstraling maken ze tot een favoriet onder tuinliefhebbers. Bij Tuincentrum Bloemen Robberechts begrijpen we hoe belangrijk het is om het meeste uit je oleanders te halen. Daarom delen we graag […]

Hoe krijg je meer bloemen op je oleander? Tips van een expert!

Oleanders zijn prachtige, kleurrijke toevoegingen aan elke tuin. Hun weelderige bloei en mediterrane uitstraling maken ze tot een favoriet onder tuinliefhebbers. Bij Tuincentrum Bloemen Robberechts begrijpen we hoe belangrijk het is om het meeste uit je oleanders te halen. Daarom delen we graag onze beste tips om meer bloemen op je oleander te krijgen. En als je nog vragen hebt of op zoek bent naar de mooiste oleanders, staan we natuurlijk klaar om je te helpen.

1. Kies de juiste standplaats

Oleanders houden van zon. Plaats je plant op een plek waar hij minstens zes uur direct zonlicht per dag krijgt. Een zonnige, beschutte plek zorgt ervoor dat je oleander optimaal kan bloeien. Let op: hoe meer zon, hoe meer water je moet geven. Je plant in pot is afhankelijk van jou om te overleven.

2. Goede grond en drainage

Oleanders gedijen het beste in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de grond luchtig is en overtollig water snel kan weglopen. Bij Tuincentrum Bloemen Robberechts hebben we de juiste potgrond, meststof en grote potten waaruit het water weg kan.

3. Regelmatig water geven

Hoewel oleanders droogte goed kunnen verdragen, bevordert regelmatig water geven een weelderige bloei. Geef je oleander in de groeiperiode (lente en zomer) regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet drassig wordt.

4. Voeding Geven

Voor een overvloed aan bloemen is regelmatige bemesting belangrijk. Gebruik tijdens het groeiseizoen een uitgebalanceerde meststof. Wij adviseren een meststof voor mediterrane planten van Sunplant. Het hoge fosfor gehalte zorgt voor een rijke bloei.

5. Snoeien voor een betere bloei

Snoeien is essentieel om je oleander gezond en bloeiend te houden. Snoei in het vroege voorjaar om de vorm te behouden en oude, zwakke takken te verwijderen. Dit stimuleert nieuwe groei en bevordert de bloei. Onze experts bij Bloemen Robberechts kunnen je precies laten zien hoe je dit het beste kunt doen. Je kan eventueel ook net na de bloei snoeien in het najaar.

6. Bescherming tegen ziektes en plagen

Oleanders kunnen last hebben van verschillende ziektes en plagen, zoals schimmels en bladluizen. Controleer je planten regelmatig en behandel ze indien nodig. In ons tuincentrum vind je een breed scala aan (ecologische )bestrijdingsmiddelen en we geven je graag advies over de beste oplossingen.

7. Winterbescherming

Oleanders zijn niet winterhard, je dient hem vorstvrij te laten overwinteren: in een schuurtje of serretje uit de wind. Dat betekent in ons Belgenlandje een plek waar de temperatuur net boven 0 uitkomt. Zet je oleander bijvoorbeeld niet bij 20 graden naast je bank in de woonkamer. De temperatuurshock in de lente zal veel te groot zijn.

Meer advies & mooi aanbod bij Bloemen Robberechts

Heb je nog vragen of wil je de mooiste oleanders voor je tuin aanschaffen? Kom dan langs bij Tuincentrum Bloemen Robberechts. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies en een uitgebreid assortiment aan oleanders en andere tuinplanten. Samen maken we van jouw tuin een bloemenparadijs!

Meer weten?

Bloemen Robberechts
Driesstraat 34
1861 Meise.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij Bloemen Robberechts en je te helpen met al je tuinvragen!