Rouwvliegjes bestrijden

Enkele tips om rouwvliegjes snel aan te pakken en te bestrijden Potgrond te nat Het beste milieu voor rouwvliegjes is (te) natte potgrond. Vaak gaan de wortels van de plant dan zelfs een beetje rotten en dat maakt hem nog aantrekkelijker voor deze ‘rouwmuggen’. Laat je potgrond wat opdrogen (zonder je plant om zeep te […]

Enkele tips om rouwvliegjes snel aan te pakken en te bestrijden

Potgrond te nat

Het beste milieu voor rouwvliegjes is (te) natte potgrond. Vaak gaan de wortels van de plant dan zelfs een beetje rotten en dat maakt hem nog aantrekkelijker voor deze ‘rouwmuggen’. Laat je potgrond wat opdrogen (zonder je plant om zeep te helpen) en hou hem daarna lichtvochtig in plaats van ‘standje zwembad’.

Vangplaatjes om rouwvliegjes te bestrijden

Een goede eerste stap in de bestrijding van rouwvliegjes, zijn de vangplaatjes. Zij vangen de levende vliegjes, waardoor deze geen eitjes kunnen leggen. Dat doorbreekt de cyclus waardoor er een plaag ontstaat.

Potgrond spoelen

Als je echt met een hardnekkige plaag zit, kan het nodig zijn de potgrond de vervangen en/of te spoelen. Dat kan met bijvoorbeeld Ecostyle Pyrethro-Pur Sierplanten, een milieuvriendelijk middel.

Aaltjes

Aaltjes zijn een ander milieuvriendelijk middel tegen rouwvliegjes. De aaltjes dringen de larven binnen, vreten ze volledig op en leggen er hun eitjes in.

Na 2 tot 6 weken verschijnen er weer nieuwe aaltjes, die opnieuw hun werk doen, net zo lang als er larven in de bodem zijn.

Combinatieaanpak om rouwvliegjes te bestrijden

Rouwvliegjes zijn een vervelende plaag. Het is vaak geen kwestie van de ene of de andere oplossing toe te passen. Probeer bijvoorbeeld aaltjes te combineren met vangplaatjes. Als je daarnaast je potgrond goed lichtvochtig houdt, kan je snel van deze plaag verlost zijn.