Wat is een goed alternatief voor Bougainvillea?

Bougainvillea is prachtig, maar niet altijd de meest geschikte keuze voor het Belgische klimaat vanwege zijn behoefte aan veel zon en warmte. Zeker niet voor meerdere jaren. Hier zijn enkele goede alternatieven die ook kleurrijke bloemen en een mediterrane sfeer aan je tuin kunnen geven, maar beter bestand zijn tegen het Belgische weer: 1. Clematis […]

Bougainvillea is prachtig, maar niet altijd de meest geschikte keuze voor het Belgische klimaat vanwege zijn behoefte aan veel zon en warmte. Zeker niet voor meerdere jaren. Hier zijn enkele goede alternatieven die ook kleurrijke bloemen en een mediterrane sfeer aan je tuin kunnen geven, maar beter bestand zijn tegen het Belgische weer:

1. Clematis

Clematis is een populaire klimplant met een grote verscheidenheid aan kleuren en bloemvormen. Ze gedijen goed in het Belgische klimaat en bieden het hele groeiseizoen door prachtige bloemen.

2. Kamperfoelie (Lonicera)

Kamperfoelie is een sterke klimplant die goed bestand is tegen kou en vocht. Ze heeft geurige bloemen die vlinders en bijen aantrekken. De bloemen variëren van wit en geel tot rood en roze.

3. Klimop (Hedera helix)

Hoewel klimop meer bekend staat om zijn blad dan om zijn bloemen, is het een uitstekende klimplant voor Belgische tuinen. Voor een bloeiende variant kun je kiezen voor de Hedera colchica ‘Sulphur Heart’ die opvallende bloemen heeft.

4. Passiebloem (Passiflora)

Passiebloem kan in België groeien, hoewel het wat extra zorg vereist in de winter. De exotische bloemen zijn een lust voor het oog en voegen een tropische uitstraling toe aan je tuin.

5. Japanse Wisteria (Wisteria floribunda)

Wisteria is bekend om zijn prachtige, hangende trossen bloemen in paars, blauw of wit. Het is een winterharde klimplant die goed gedijt in België, mits hij voldoende zonlicht krijgt.

6. Trompetbloem (Campsis radicans)

De trompetbloem is een sterke klimplant die prachtige, trompetvormige bloemen produceert in kleuren variërend van geel tot rood. Hij houdt van een zonnige plek en kan goed tegen het Belgische klimaat.

7. Rozen (Rosa)

Klimrozen zijn een klassieke keuze voor elke tuin en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en geuren. Ze zijn winterhard en kunnen prachtige bloemen produceren van de late lente tot de herfst.

8. Sneeuwbal (Viburnum opulus)

Deze struik kan worden geleid als een klimplant en produceert prachtige bolvormige bloemen. Hij is zeer winterhard en kan goed tegen het Belgische weer.

9. Klimhortensia (Hydrangea petiolaris)

Klimhortensia is een veelzijdige klimplant die goed gedijt in schaduwrijke en vochtige omstandigheden. De grote, witte bloemschermen zijn zeer decoratief.

10. Blauweregen (Wisteria sinensis)

Een andere variëteit van Wisteria, de blauweregen, heeft prachtige hangende trossen van paarse of witte bloemen en is zeer geschikt voor het Belgische klimaat.

Voor al deze alternatieven kun je terecht bij Tuincentrum Bloemen Robberechts. Onze voorraad wisselt wel dagelijks dus het is raadzaam contact op te nemen indien je een specifieke soort zoekt. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte plant voor jouw tuin en geven graag advies over de beste verzorging. Kom langs en ontdek ons uitgebreide assortiment aan kleurrijke tuinplanten!

Contactgegevens

Bloemen Robberechts
Driesstraat 34
1861 Wolvertem

We kijken ernaar uit je te verwelkomen bij Tuincentrum Bloemen Robberechts!