Welke bloemen voor Allerheiligen?

Bloemen voor Allerheiligen

Allerheiligen is een mooie traditie waarbij we onze overleden geliefden herdenken. Hierbij kunnen bloemen natuurlijk niet ontbreken. Welke bloemen kies je voor Allerheiligen en wat is hun betekenis?

Chrysanten

De chrysant is DE klassieker. Het is het symbool voor geluk, lang leven en gezondheid. Met een chrysant, wensen we onze geliefden een eeuwig leven toe. Bovendien staat hij bekend om de lange houdbaarheid, wat het tot de kerkhofplant bij uitstek maakt. Een chrysant is echter ook meer dan dat: de prachtige herfstkleuren maken hem tot een klein wondertje van de natuur.

Lisianthus

Ook de Lisianthus vinden we vaak terug in grafstukken voor Allerheiligen. Deze bloem staat namelijk voor waardering, dankbaarheid en charisma.

Anthurium

De langst houdbare der snijbloemen: de anthurium! Symbool van bloei en groei. Eentje die niet kan ontbreken in dit lijstje dus.

Zonnebloemen

Ook voor Allerheiligen krijgen we regelmatig de vraag een stukje met zonnebloemen te voorzien. Ter nagedachtenis van iedereen die een zonnetje in huis is.

Gerbera’s en germini’s

Eén van de enige bloemen zonder officiële betekenis omdat we gerbera’s nog maar relatief kort kennen in onze streken. Wij gebruiken gerbera’s vooral als teken van vriendschap, vrolijkheid en onschuld. Als je die stralende zonnetjes ziet kan je namelijk niets slecht of chagrijnig bespeuren!

Anjers

De anjer, het symbool van hartstocht, verlangen en romantiek. Een prachtige bloem voor iedereen die een partner verloren is

Rozen

Nog zo een klassieker: de roos. Universeel symbool van liefde en moed, vreugde en verdriet. Geen bloem die zoveel gevoelswaarde heeft als de roos. En alleen al daarom mag ze in dit lijstje niet ontbreken.

Zelf bestellen? Dat kan via onze webshop, telefonisch (02/269.98.04), via mail (frank@bloemenrobberechts.be) of gewoon in de winkel!