Welke planten vinden slakken niet lekker?

Lavendel (Lavendula): Deze mediterrane favoriet verdrijft niet alleen slakken, maar ook ongedierte zoals bladluizen. Lavendel houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de plant compact te houden. Ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum): Deze bodembedekker met geurende bladeren is een ware nachtmerrie voor slakken. Ooievaarsbek groeit goed in de zon of […]

Lavendel (Lavendula): Deze mediterrane favoriet verdrijft niet alleen slakken, maar ook ongedierte zoals bladluizen. Lavendel houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Snoei na de bloei om de plant compact te houden.

Ooievaarsbek (Geranium macrorrhizum): Deze bodembedekker met geurende bladeren is een ware nachtmerrie voor slakken. Ooievaarsbek groeit goed in de zon of halfschaduw en vergt weinig snoei.

Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea): De opvallende bloemen van deze plant zijn giftig voor slakken. Vingerhoedskruid houdt van een standplaats in de halfschaduw met vochtige grond.

Zeeuws knoopje (Astrantia major): Deze sierlijke plant met schermvormige bloemen is niet aantrekkelijk voor slakken. Zeeuws knoopje gedijt in de zon of halfschaduw en vergt weinig onderhoud.

Herfstanemoon (Helenium autumnale): De lange, opzichtige bloemen van deze plant zijn een magneet voor vlinders, maar niet voor slakken. Herfstanemoon houdt van een standplaats in de zon met vochtige grond.

Pluimspirea (Astilbe): Deze schaduwminnende plant met pluizige bloemen is een veilige keuze voor slakkenvrije borders. Pluimspirea houdt van vochtige grond en vergt weinig snoei.

Salie (Salvia): De aromatische bladeren van salie zijn niet alleen heerlijk in de keuken, maar ook onweerstaanbaar voor bijen en vlinders, niet voor slakken. Salie houdt van een zonnige standplaats met goed doorlatende grond.

Tijm (Thymus): Deze mediterrane kruidenplant is een ware slakkenverjager. Naast zijn mediterrane aroma en smaak, is tijm een uitstekende keuze voor wie een slakkenvrije tuin wil. De kleine, harige bladeren van tijm zijn onaantrekkelijk voor slakken en andere plagen, waardoor je je geliefde planten kunt beschermen zonder giftige pesticiden te gebruiken.