Hoeveel kost een bruidsboeket?

Enkele tips om de bloemen van je bruiloft goedkoper te maken Op het internet kan je tal van prijzen vinden als het gaat om bloemen voor een bruiloft. De meeste van die teksten zijn geschreven door wedding planners, die vaak een eigen agenda (lees affiliate linking) hebben. We merken bij onze koppeltjes daardoor vaak verkeerde […]

Enkele tips om de bloemen van je bruiloft goedkoper te maken

Op het internet kan je tal van prijzen vinden als het gaat om bloemen voor een bruiloft. De meeste van die teksten zijn geschreven door wedding planners, die vaak een eigen agenda (lees affiliate linking) hebben. We merken bij onze koppeltjes daardoor vaak verkeerde verwachtingen. Daarom dit artikel om even uit te leggen hoeveel een bruidsboeket en andere bloemen voor je bruiloft nu echt kosten!

Keuzes maken in soorten bloemen

Eerst en vooral is het belangrijk om aan te halen dat de prijs van bruidsbloemen afhankelijk is van wat jij wil. Klinkt als een open deur intrappen, maar laat ons het nog wat duidelijker stellen. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een bruidsboeket of altaarstukje waar één specifieke soort rozen inzit die je oma altijd kweekte, zal je daarvoor ook een hogere prijs betalen.

Pioenen in de winter? Het kan allemaal , maar je betaalt er natuurlijk ook de prijs voor. Je kan ook langskomen met enkele foto’s ter inspiratie en een bepaald kleurenschema. Laat je de bloemist dan verder werken volgens het seizoen en aanbod, zal je daardoor goedkoper af zijn.

Keuzes maken qua bloemist

De keuze van je bloemist is bepalend Bij erg kleine bloemenwinkeltjes die maandelijks slechts één of twee feesten verzorgen, ga je duurder af zijn. Waarom dan? Wel, kleine winkeltjes bestellen de bloemen specifiek en alleen voor jouw bruiloft. Ze moeten die echter altijd met grotere aantallen afnemen, waardoor je voor meer bloemen gaat betalen dan er effectief gebruikt worden. De prijs van een bruidsboeket alleen al start hierdoor vaak vanaf 80 a 90 euro. Dit zijn de budgetten die je vaak op het internet leest.

Is er hiervoor een oplossing? Jazeker, bij grotere bloemenwinkels of tuincentra, die meerdere feesten per weekend verzorgen, worden de kosten gedeeld met de andere bestellers. Hierdoor kan hetzelfde boeket gemakkelijk maar 35 a 40 euro kosten en de corsages slechts 5 a 6 euro per stuk. Tenzij je, natuurlijk, heel specifiek gaat zoeken naar die ene rozensoort die je oma kweekte (zie boven).

En je hoort hem waarschijnlijk al aankomen, maar wij zijn optie 2: we kopen elke dag verse bloemen in, waardoor we de prijs kunnen drukken. Tegelijk willen we het persoonlijke aspect van de kleine bloemenzaak niet verliezen: daarom werken we met één aanspreekpunt die je bruiloft van a tot z opvolgt.

De prijs van andere bloemstukken

Veel koppels zien het groots tot ze de prijs zien. Bestaat er een oplossing om veel bloemen op je bruiloft te hebben voor een kleiner budget? Ja! Werken met diverse kleine vaasjes en een welwillende vriend(in) vragen de bloemen zelf te schikken de dag voor je bruiloft. Je moet er echter wel rekening mee houden, dat dit iets meer werk (en misschien ook stress) met zich meebrengt.

Je bestelt je bloemen dan volgens een bepaald kleurenschema en laat ze de dag ervoor ophalen. Jij (of je vriendin) zal dan wel zelf nog de bloemen moeten versnijden en schikken in je vaasjes, maar dit is een relatief eenvoudig klusje voor iemand die er ietwat ervaring mee heeft: die ervaring is een must. Zonder de ‘manuren’ zijn je bloemen al snel een stukje goedkoper. Je betaalt dan alleen het materiaal: een 6 a 7 euro per vaasje.

Voor vakwerk zoals een bruidsboeket raden wij wel altijd aan met een bloemist te werken. Hetzelfde geldt eigenlijk voor corsages, bloemenbogen, tafelstukken of ander vakmanschap. Daarvoor mag je ons zeker voor een offerte contacteren. Ook daarbij geldt dat de prijs bij een grotere en ervaren bloemist wellicht iets lager zal liggen vanwege de goede contacten met de kwekers en de grote afname bij de veiling.