Meiklokjes kopen in Grimbergen

Meiklokjes bestellen in Grimbergen

Op zoek naar Meiklokjes in de omgeving van Grimbergen? Je kan ze vinden bij Bloemen Robberechts! Zowel boeketjes als losse meiklokjes als bloemetjes zijn beschikbaar. Ze zijn op voorhand ook via de webshop voor thuislevering of afhaal als je in Grimbergen woont

Waarom schenken we meiklokjes op 1 mei?

Misschien vraag je je af waar de traditie vandaan komt om meiklokjes te schenken op de dag van de arbeid.

De eerste dag van mei is het feest van de arbeid én een welkome vrije dag. Het is ook de dag waarop we meiklokjes cadeau doen. Maar waar komt dat gebruik vandaan?

Mensen kopen mensen meiklokjes in de bloemenwinkel om ze aan hun mama of oma te schenken. Een mooie traditie. Volgens de legende zou koning Charles IX, toen hij met zijn moeder, Catharina de Medici, op bezoek was in de Drôme, meiklokjes gekregen hebben van een plaatselijke edele. De koning van Frankrijk was zo gecharmeerd door deze welriekende bloem dat hij besloot om van het schenken van meiklokjes een jaarlijkse traditie te maken. Pas later werd het meiklokje gelinkt aan het feest van de arbeid.

Meiklokjes kopen bij je lokale bloemist in Grimbergen

Koop je meiklokjes bij een erkende bloemist. Waarom moet je op letten? Een goede meiklok herken je aan de stevigheid van de takjes, de veelheid van de klokjes, de kenmerkende kleur en de heerlijke geur.

Ververs het water van de klokjes elke 2 dagen en hou ze uit de zon. Let ook op: meiklokjes zijn giftig voor huisdieren. Zelfs het water waarin ze gestaan hebben.