Planten tegen muggen

Er zijn een heleboel planten die muggen weg kunnen houden, maar deze zeven behoren tot de meest effectieve soorten .Je kan ze allemaal bestellen in ons tuincentrum in Meise!

1. Kattenkruid

Deze plant maakt deel uit van de muntfamilie en is een natuurlijk afweermiddel voor muggen. Het bevat nepetalacton, een stof waarvan bekend is dat het effectief is bij het afweren van dit insect. Je kunt kattenkruid in uw tuin kweken of in potten rond je leefruimtes buiten houden.

2. Citroengras (of andere citroengeurende planten)

Citroengras is een veelgebruikt ingredi├źnt in muggenwerende middelen. De plant bevat citronellol en geraniol, verbindingen die effectief zijn in het afweren van muggen. Citroengras kan worden gekweekt in je tuin of in potten rond je leefruimtes buitenshuis.

3. Knoflook

Knoflook is een andere plant die verbindingen bevat die effectief zijn in het afweren van muggen. De plant bevat allicine, een stof waarvan is aangetoond dat het effectief is bij het afweren van dit insect. Knoflook kan worden gekweekt in uw tuin of in potten rond uw leefruimtes buitenshuis.

4. Goudsbloemen

Goudsbloemen bevatten pyrethrum, een stof die effectief is bij het afweren van muggen. De bloemen van de plant kunnen worden gebruikt om een natuurlijk afweermiddel tegen muggen te maken. Goudsbloemen kunnen worden gekweekt in je tuin of in potten rond je leefruimtes buitenshuis.

5. Muggenvarens

Muggenvarens zijn planten die stoffen bevatten die effectief zijn in het afweren van muggen. De planten bevatten stoffen die voorkomen dat de larven van muggen zich ontwikkelen tot volwassenen insecten. Muggenvarens kunnen worden gekweekt in vijvers of andere waterlichamen waar muggen aanwezig zijn.

6. Pepermunt

Pepermunt is een plant die verbindingen bevat die effectief zijn in het afweren van muggen. De plant bevat menthol, een stof waarvan is aangetoond dat hij effectief is bij het afweren van dit insect. Pepermunt kan worden gekweekt in uw tuin of in potten rond uw leefruimtes buitenshuis.

7. Rozemarijn

Rozemarijn is een plant die verbindingen bevat die effectief zijn bij het afweren van muggen. De plant bevat eucalyptol, een stof waarvan is aangetoond dat het effectief is bij het afweren van dit insect.

Planten tegen muggen