Planten tegen wespen

Als je een van die mensen bent die opspringt zodra die een wesp ziet, ben je niet de enige. Deze vliegende, stekende insecten kunnen behoorlijk intimiderend zijn, vooral wanneer ze rond je hoofd zoemen. Maar wist je dat er een paar planten zijn die goed kunnen helpen wespen weg te houden? Je kan ze allemaal bestellen in ons tuincentrum in Meise! Hier zijn vijf van de beste:

  1. Citroengras (en andere citroengeurende planten)

Citroengras is een soort citroengeurend gras dat vaak wordt gebruikt in muggenwerende middelen. Maar het blijkt dat dit gras ook effectief is in het verjagen van wespen. De sterke citroengeur brengt de wespen in verwarring en zorgt ervoor dat ze de weg naar hun nesten niet meer terug kunnen vinden.

  1. Pepermunt

Pepermunt is een andere plant die goed werkt tegen wespen. Je kunt pepermunt in je tuin kweken of een pot ervan op je veranda of balkon houden. De geur zal helpen wespen weg te houden van je leefruimte, ook als het een buitenkeuken of terras betreft.

  1. Basilicum

Basilicum is niet alleen een heerlijk kruid om mee te koken, maar het is ook geweldig om wespen weg te houden. De sterke geur van basilicum verwart en verjaagt wespen, net als pepermunt en citroengras. Je kunt basilicum in je tuin kweken of een pot ervan op je veranda of dek houden.

  1. Lavendel

Lavendel is een andere plant met een sterke geur die wespen verwart en afweert. Je kunt lavendel in je tuin kweken of een pot ervan op je veranda of balkon zetten. De geur zal helpen wespen weg te houden. Fijn genoeg worden bijen dan weer aangetrokken tot lavendel. Het helpt de bijenpopulatie te behouden. Wat ons betreft, dus zeker een aanrader.

  1. Rozemarijn

Rozemarijn is een ander kruid met een sterke geur die wespen verwart en verjaagt. En het is ook opnieuw een uitstekende plant om in de keuken te gebruiken. Win-win!

5 planten tegen wespen