Rouwbloemen voor kinderen

Voor info en advies: bel gerust op 02 269 98 04 (alle dagen bereikbaar behalve op dinsdag)

Het afscheid van een kind(je) is ongetwijfeld het zwaarste wat een mens kan meemaken. Bij Bloemen Robberechts zijn we specifiek gespecialiseerd in rouwbloemen die troost bieden bij dit verlies. Wij bekijken samen met jou wat jullie wensen zijn voor jouw kindje. Of wat je bijvoorbeeld kan doen om de nabestaanden te troosten.

Wij maken empathisch bloemenwerk en stellen liefde centraal. Wij maken bloemen voor:

  • Bloemen voor ceremonies rond zwangerschapsverlies & voor sterrenkindjes (levering thuis, bij de begrafenisondernemer of op de plek van de ceremonie)
  • Steunboeketten voor ouders & grootouders: levering thuis, in het ziekenhuis of bij de begrafenisondernemer.
  • Rouwbloemen voor kinder- en jongerenuitvaarten
  • Boeketten & bloemstukken voor nabestaanden voor herdenkingen en tijdens Allerheiligen.

Ceremonies rond zwangerschapsverlies & voor sterrenkindjes.

Hierbij voorzien we bloemen op maat van jullie wensen. Geen enkel afscheidsritueel of -ceremonie is hetzelfde. Sommige ouders, vrienden of collega’s kiezen bijvoorbeeld voor een bloemstuk in de vorm van een ster, een bloemstuk met een knuffel, een boeket witte rozen,… Zowel vrolijke warme kleuren kunnen, terwijl anderen het liever sober houden en kiezen voor wit en/of pastel.

Onze mooiste ster. Deze is beschikbaar op bestelling. Ook andere kleuren en bloemen mogelijk.

Er bestaat geen regelement voor jullie verdriet en dus ook geen definitieve richtlijn van bloemen. Geef ons aan waar u zich goed bij voelt, of vraag gerust ons advies. Inspiratie kan u steeds vinden om onze webshop voor rouwwerk.

Steunboeketten voor sterrenouders & sterrengrootouders

Als familie en vrienden is het soms niet altijd even gemakkelijk om uw medeleven, trots, hoop te uiten. Indien u twijfelt of iets gepast of geschikt is, staan wij u graag bij met ons advies. Telefonisch (02/269.98.04), via mail (frank@bloemenrobberechts.be) of in de winkel (Driesstraat 34 in Meise).

Wij leveren bloemstukken en boeketten aan huis, in het ziekenhuis of bij de begrafenisondernemers in onze leverregio’s. Voor leveringen buiten deze regio, mag u steeds contact opnemen.

Bij zwangerschapsverlies & sterrenkindjes komen liefde, trots en verdriet samen op een fragiel kruispunt. Boeketten en bloemstukken kunnen hier uitdrukking geven aan alles wat u zelf niet zeggen kan. Wij bieden de keuze tussen een vlinder- of sterrenkaartje, een eigen ontworpen kaartje (zie foto hieronder) of een neutraal kaartje.

Ons kaartje voor sterrenkindjes, inclusief de bandjes van het Berrefonds. Herkenbaar voor vele sterrenmama’s en -papa’s.

Rouwbloemen voor kinder-en jongerenuitvaarten

Wij leveren bloemen die troost bieden bij de uitvaart van kinderen en jongeren. Hierbij hebt u steeds de keuze uit ons gebruikelijke aanbod van rouwbloemen.

Vaak voelt het echter niet toereikend om te kiezen uit een standaard aanbod. In veel gevallen, kiest het gezin en de familie voor rouwwerk op maat. Zo maakten wij al bloemstukken in de vorm van een gitaar, met een loopschoen centraal,… Soms zetten we de kerk vol roze rozen voor een klein prinsesje… Jullie wensen zijn onze leidraad. Bij twijfel of nood aan advies, zijn wij steeds telefonisch bereikbaar op 02/269.98.04 of op frank@bloemenrobberechts.be.

Wij leveren rouwwerk gratis in de ruime regio rond onze winkel, zowel bij de begrafenisondernemer, de kerk als thuis. Voor verdere afstanden mag u steeds contact opnemen.

Bloemstukken en boeketten voor herdenkingen

We merken dat er bij gezinnen en familie veel nood is aan een herdenkingsrituelen. Zowel op verjaardagen, bijzondere feestdagen of Allerheiligen groeit de nood om iets te doen. Een robuust klassiek grafstuk voelt hierbij niet goed. Wij staan graag tot uw dienst om mee te denken over een warme en passende manier om jullie oogappel te herdenken.

Over Bloemen Robberechts

Vanwaar de keuze om te specialiseren in afscheidswerking voor sterrenbaby’s, kinderen en jongeren? We voelen de laatste jaren dat de nood bij ouders en nabestaanden groeit om op een passende manier terug te herdenken. We voelen een enorme nood aan rouwwerk dat verdriet, liefde, herinneringen en trots met elkaar verenigt. Aan rouwwerk dat buiten de lijntjes kleurt.

We voelen de nood meer te doen en steunen vanuit deze filosofie ook Boven de Wolken VZW, waar enkele van onze collega’s zich ook als vrijwilliger inzetten.