Trouwtrends bloemen 2023-2024

Wat bloemen betreft, veranderen de trends regelmatig. Ook wat bruidsboeketten en bloemen voor een bruiloft betreft. Zo was de beige boho wedding (pluimen, droogbloemen, gipskruid!) jarenlang trending, maar lijkt daar nu verandering in te komen. Bij Bloemen Robberechts zijn we specialist in zowel grote als kleine trouwfeesten. Wij zetten de belangrijkste trends voor 2023 & […]

Wat bloemen betreft, veranderen de trends regelmatig. Ook wat bruidsboeketten en bloemen voor een bruiloft betreft. Zo was de beige boho wedding (pluimen, droogbloemen, gipskruid!) jarenlang trending, maar lijkt daar nu verandering in te komen. Bij Bloemen Robberechts zijn we specialist in zowel grote als kleine trouwfeesten. Wij zetten de belangrijkste trends voor 2023 & 2024 op trouwgebied wat betreft bloemen, op een rijtje!

De boho weddings van de afgelopen jaren maken plaats voor enkele nieuwe trends.
  1. The Disney Wedding

De sprookjeshuwelijken zijn opnieuw aan een opmars bezig. En dan meer bepaald degene waar een Disney-prinses en/of prins de hoofdrol heeft. Daarbij geldt er geen algemeen kleurthema. Het bruidspaar kiest eerst de film waarop ze zich willen baseren. De decoratie en de bloemen sluiten aan op het kleurenpallet dat deze film kenmerkt.

2. Het koninklijk huwelijk

Tijdens Corona zagen we veel kleinschalige trouwfeesten. Eenvoud was het sleutelwoord en ook de bloemen waren eerder sober. Daar komt in 2023 duidelijk verandering in: grote barokke vazen lopen over van groen en bloem. Tijdens de ceremonie en het feest zijn de tafelstukken groots, volumineus en opvallend. Denk bijvoorbeeld aan een prieeltje waarop grote afhangende bloemstukken worden gemaakt. De center pieces zijn weer aanwezig op de dinertafels, in plaats van de eenvoudige vaasjes met gips en enkele takjes groen die we tijdens corona vaak zagen.

3. The colour bomb

Een ware tegenreactie tegen de boho weddings, vormen de full colour trouwfeesten van 2023-2024. Felle contrasterende kleuren worden gecombineerd tot een zomers speels geheel. Dit kan een erg budgetvriendelijke optie zijn. Je gaat voor een trouwboeket met zomerse seizoensbloemen. De tafels worden voorzien van felgekleurde vaasjes die je zelf vult met seizoensbloemen in knalkleuren.